Henkilökunta

Taikatassun henkilökunta

Taikatassu avattiin vuonna 2001 yhden eläinlääkärin ja neljän hoitajan voimin. Näistä hoitajista on mukana matkassa edelleen kaksi, ja henkilökunta on moninkertaistunut alkuajoista. Henkilökuntamme on luotettavaa ja kaikilla on eläinten käsittelystä pitkä kokemus. Eläinlääkärimme jatkokouluttavat itseään jatkuvasti käymällä kursseilla ja seminaareissa. Myös hoitajamme käyvät säännöllisesti koulutuksissa, ja kaikilla hoitajillamme on ruokintaneuvojan koulutus.

Eläinlääkärit

Eläinlääkäri Johanna Vaurio
Johanna Vaurio
Eläinlääkäri Kati Härkönen
Kati Härkönen
Eläinlääkäri Heidi Björkqvist
Heidi Tiihonen
Eläinlääkäri Leena Vanhamäki
Leena Vanhamäki
Eläinlääkäri Jonnariina Pulli
Jonnariina Pulli
Eläinlääkäri Nina Karenko
Nina Karenko

Eläintenhoitajat

Eläintenhoitaja Tuula Meriläinen
Tuula Meriläinen
Eläintenhoitaja Kati Sarviaho
Kati Sarviaho
Klinikkaeläinhoitaja Lotta Ervonmaa
Lotta Ervonmaa
Klinikkaeläinhoitaja Karolina Kulmala
Karolina Kulmala
Eläinlääketieteenopiskelija Joanna Lehmusto
Joanna Lehmusto
Klinikkamanageri Linda Vaurio
Linda Vaurio
Klinikkaeläinhoitaja Sari Styrman
Sari Styrman
Eläinlääkäriasema Taikatassu
Eläinlääkärimme ovat kurssittaneet itseään mm.
 • Anestesiassa ja tehohoidossa
 • Koiran ja kissan hammashoidossa
 • Pieneläinten ortopedisessä röntgenologiassa
 • Ultraäänitutkimuksessa
 • Pehmytkudoskirurgiassa
 • Hematologiassa
 • Ihosairauksien hoidossa
 • Nenäontelon sairauksissa
 • Vatsaontelon röntgendiagnostiikkassa
 • Korvasairauksien hoidossa
 • Myrkytysten hoidossa
 • Koirien ja kissojen kivunhoidossa
 • Koirien ja kissojen käyttäytymisterapiassa
 • Kanien sairauksissa
 • Tuki- ja liikuntaelinten sairauksien hoidossa
 • Hammasröntgenkuvien tulkinnassa
 • Munuaisten ja virtsateiden sairauksissa
 • Gastroenterologiassa
 • Silmäsairauksissa
 • Hammassairauksissa
 • Eksoottisten eläinten sairauksissa
 • Vanhenevien kissojen sairauksissa
 • Neurologiassa
 • Kasvainsairauksissa sekä lukuisilla muilla kursseilla.

Johanna Vaurio

Toimitusjohtaja, Eläinlääkäri

Ennen Taikatassua minulla oli Nurmijärven ensimmäinen yksityinen pieneläinvastaanotto kotini yhteydessä. Toimitusjohtajana vastaan Taikatassun hallinnosta, työskentelen mielelläni koira- ja kissa-asiakkaiden allergioiden ja iho-ongelmien parissa ja olen kiinnostunut kuvantamisesta ja UÄ-tutkimuksista.

Liikun mielelläni pyörällä ja kävellen. Kotona minua työllistää lauma islanninhevosia ja minishetlanninponeja sekä pari kissaa. Valokuvaus on intohimoni. Melko kiireistä, mutta täydellistä elämää!

Kati Härkönen

Eläinlääkäri

Taikatassussa aloitin vuonna 2003. Aiemmin tein sijaisuuksia kunnaneläinlääkärinä Klaukkalan lähikunnissa sekä maaseudulla.
Työskentelen paljon kissojen ja koirien hammashoitojen parissa sekä teen pieneläinlääkärinä peruspraktiikkaa. Minua kiinnostaa myös kanien ja pikkujyrsijöiden hoito.

 

Vapaa-aikanani liikun luonnossa ja harrastan koirieni kanssa metsästyskoirien jäljestämiskokeita lähes kaikkina kesäviikonloppuina. Kotonani on pienimuotoinen eläintarha, otuksia minulta löytyy jalattomista kahdeksanjalkaisiin.

Heidi Tiihonen

Eläinlääkäri

Aloitin työt täällä meillä 2009, mutta kissojen parissa olen työskennellyt lähes 15 vuotta. Työskentelen myös Catvet Kissaklinikalla, ja minulle on kertynyt kokemusta
haastavammistakin kissapotilaista. Taikatassun remontin myötä kissoille valmistui hienot omat tilat, joten hoitokäynti on mahdollisimman mukava hieman ujommillekin kisuille.

Harrastan retkeilyä, valokuvausta ja musiikkia. Kotini jaan kahden kissan kanssa.

Leena Vanhamäki

Eläinlääkäri

Aloitin työskentelyn Taikatassussa vuonna 2014. Olen erikoistumassa pieneläinsairauksiin. Kiinnostuksen kohteena minulla on erityisesti koirien ja kissojen ihosairaudet. (ESAVS kurssit I-III) Harrastan kuntoilua sekä kesäisin puutarhanhoitoa.

Työskentelen Taikatassussa yhden illan viikossa, muu viikko kuluu erikoistumisopiskeluissa. Kotona minulla on kaksi lasta.

Jonnariina Pulli

Eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkäriksi 2009 ja Taikatassussa aloitin 2017. Taikatassuun palaaminen tuntui kuin kotiinpaluulta, sillä urani eläinten parissa sai alkunsa Johanna Vaurion Valkjärven klinikalla eläintenhoitajana jo noin 20 vuotta sitten.

 

Viihdyn sisätautien parissa ja olen kiinnostunut diagnostisesta kuvantamisesta.

Kotona elämääni värittävät tytär ja poika sekä karkeakarvainen saksanseisoja, jonka kanssa viihdyn erähenkisissä harrastuksissa ja lintumetsällä.

Nina Karenko

Eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingistä vuonna 1987 ja olen työskennellyt pieneläinpraktiikan parissa siitä asti. Työskentelen sovittuina aikoina Taikatassussa Klaukkalassa, muutoin otan vastaan potilaita Lohjalla.

 

Ammatillisia kiinnostuksen kohteita ovat erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairaudet, pehmytosakirurgia sekä ortopedinen kirurgia ja vaativat korjausleikkaukset. Ontumatutkimukset ovat myös omaa alaani.

 

Vapaa-ajallani hevoset, ja erityisesti lännenratsastus tekee minut onnelliseksi.

Tuula Meriläinen

Eläinlääkärin avustaja

Olen kouluttautunut mielisairaanhoitajaksi ja sittemmin myös eläintenhoitajaksi. Eläinalalla aloitin kunnaneläinlääkärin vastaanotolla 80-luvulla, ja Taikatassussa alusta asti. Hoitotyö on minulle sydämen asia. Nautin seurata pennun kasvua aikuiseksi ja lopulta senioriksi – pitkät asiakkuudet ovat työn antoisin puoli.

Lapsemme ovat jo omillaan, koira on enää kotona. Meillä on nyt aikaa rakkaalle luontoharrastukselle, ja linturetkille koti- ja ulkomailla. Harrastan valokuvausta.

Kati Sarviaho

Eläinlääkärin avustaja

Olen työskennellyt eläinlääkäri Johanna Vaurion kanssa vuodesta 1999. Ensin Nurmijärvellä eläinlääkärin avustajana hänen kotipraktiikan yhteydessä, sittemmin Taikatassun perustamisesta lähtien klinikalla Klaukkalan keskustassa. Olen siis ollut Taikatassun henkilökuntavahvuudessa aina klinikan perustamisesta saakka vuodesta 2001. Viihdyn työssäni jossa saan päivittäin olla eläinten kanssa.

 

Kotona seuraa pitää kolme cockerspanielia. Harrastan myös sammakkoeläimiä, joita kotoani löytyy tankillinen.

Lotta Ervonmaa

Klinikkaeläinhoitaja

Ensimmäisen kosketukseni Taikatassuun sain neljätoistavuotiaana TET-harjoittelussa. Harjoittelu johti kesätöihin, ja lukion jälkeen vakituiseen työpaikkaan. Klinikkaeläinhoitajaksi valmistuin vuonna 2010. Arvostan paljon työyhteisöäni, koska jokainen meillä tekee töitä 100 %:sti sydämellä ja puhaltaa yhteen hiileen.

Jokainen työpäivä on erilainen, ja kiinnostavinta on leikkaus- ja anestesiapotilaiden hoito. Vapaa-aikani menee tyttärieni kanssa, luonnossa liikkuen ja ponielämää harrastaen.

Karolina Kulmala

Klinikkaeläinhoitaja

Olen työskennellyt eläinalalla jo vuodesta 2009. Hoitotyö sekä lemmikkieläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja koen olevani onnekas saadessani työskennellä
eläinten parissa. Aikaisemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti tyttäreni ja kolmen koiramme kanssa
touhuten. Viihdymme luonnossa liikkuen, ulkoilmaelämä on hyvää vastapainoa klinikkatyölle.

Joanna Lehmusto

Eläinlääketieteenopiskelija

Olen 4. vuoden eläinlääkäriopiskelija, ja aloitin eläinlääkärin avustajana kesällä 2017. Taikatassussa työskentely on ollut erittäin hyödyllistä, ja näen käytännössä eläinlääketieteellisessä opiskeltuja asioita. Työssäni parasta on eläinten auttaminen ja uusien asioiden oppiminen kollegoilta.

Vapaa-ajallani tykkään urheilla monipuolisesti. Kesäisin pelaan myös golfia ja mökkeilen. Tulevaisuudessa siintää oman koiran hankinta. Ja kissan. Ja hevosen myös.

Sari Styrman

Klinikkaeläinhoitaja

Minulla on eläinten käsittelystä pitkä kokemus ja olenkin kouluttautunut eläinalalla koko urani ajan. Valmistuin hevostenhoitajaksi Brusabysta, Kemiöstä vuonna 1993. Koiria olen trimmannut vuodesta 1996 sekä viimeiseksi valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi 2014.

 

Taikatassussa työskentelen työparini eläinlääkäri Nina Karengon leikkaussaliavustajana sovittuina päivinä kuukaudessa, muutoin työskentelen Lohjan Evidensiassa.

Kotona vapaa-ajastani huolehtii kuusi koiraa, neljä kissaa sekä tallilla oma hevonen.

Linda Vaurio

Klinikkamanageri Klinikkaeläinhoitaja

Olen ollut Taikatassussa töissä siitä asti kun muistan. Olisi ollut outoa hakeutua millekään muulle alalle, kun olinhan jo monta vuotta kulkenut äidin mukana töihin silloin kun klinikka oli vielä kotona. Kasvanut olen kaikkien mahdollisten eläinten ympäröimänä joten oli luontevaa jatkaa eläinten parissa.

Valmistuin merkonomiksi -13 ja klinikkaeläinhoitajaksi -14, 2018 suoritin JET– johtamisen erikoisammattitutkinnon. Nykyään työtehtäviini kuuluu henkilöstön ja talouden johtamista. Omia lemmikkejä minulla ei ole, joten on mukavaa että ajoittain pääsee tekemään hoitotyötä. On ihanaa tehdä työtä jolla voi auttaa eläimiä, ja vielä tämmöisen työporukan kanssa.

linda.taikatassu (at) gmail.com

Valikko