Uusivuosi lähestyy!

Toiset lemmikeistä eivät ole moksiskaan rakettien paukkeesta ja räiskeestä. Toisille uusivuosi on vuoden pelätyin ja ahdistavin päivä.
Uudenvuodenaattona on hyvä suunnata huomio lemmikkiin jo aamusta. Koirat kannattaa ulkoiluttaa jo hyvissä ajoin ja pitkä lenkki kannattaa suorittaa poissa asumusalueiden läheisyydestä.

Kissoja ei kannata päästää ulos ollenkaan. Jos koira on välttämätöntä pissattaa vielä illalla, tee se hyvin pikaisesti ja muista pitää koira kytkettynä. Varminta olisi jättää illan ulkoilu väliin ja aikaistaa seuraavan aamun ulkoilua.

Ulkoiluun kannattaa varustautua napakalla pannalla ja/tai valjailla. Lemmikkiä ei kannata missään nimessä päästää ulkoilemaan vapaana.

  • Sisätiloissa ovet ja ikkunat kannattaa pitää tiiviisti suljettuna.
  • Ikkunoiden eteen voi laittaa valoa läpäisemättömät verhot.
  • Tv / radio / pesukone kannattaa laittaa päälle, ne peittävät paukkeen ääniä.
  • Jos lemmikkisi haluaa piiloutua omiin oloihinsa, anna sen tehdä niin.
  • Voit myös tehdä lemmikillesi ”turvapesän” jossa se voi olla rauhassa.

Muista omalla käytökselläsi viestiä koiralle, että kaikki on hyvin, eikä päivä eroa mitenkään normaalista arjesta. Lemmikeille on olemassa useita vapaan kaupan tuotteita, jotka tukevat lemmikin rauhallista ja rentoa mielentilaa stressaavissa tilanteissa (esim Calmex, Zylkene tai feromonivalmisteet DAP / Felilway / Pet Remedy). Ne kannattaa hankkia jo hyvissä ajoin.

Erittäin pelokkaille lemmikeille on olemassa myös lääkkeellisiä tyynnyttäviä valmisteita. Muista ottaa hyvissä ajoin yhteys eläinlääkäriin, mikäli uskot että lemmikkisi ei selviä uudestavuodesta vapaankaupan tuotteilla.

Valikko